Na sześćdziesiąte urodziny mojej mamy powstał bardzo duży tort. Mama była bardzo wzruszona i w oczach pojawiły się łzy szczęścia. Również goście byli zachwyceni wyglądem oraz smakiem. Aby powstał tak olbrzymi tort wszystko wykonałam dwukrotnie.Upiec 2 biszkopty z 5 jaj na dużej tortownicy lub blaszce i każdy z nich przekroić na 2 blaty.Masa:3 budynie śmietankowe bez cukru6 żółtek3 szklanki mleka30 dag cukru1 margarynaWykonanie:Z mleka, cukru, żółtek oraz budyni ugotować budyń, a następnie połączyć go z margaryną. Do utartej masy dodać sok z 1,5 cytryny, a następnie masę podzielić na 4 części. Jedną część odłożyć do posmarowania góry i boków.Dodatkowo:2 galaretki: żółtą i czerwoną- rozpuścić osobno w 1 szklance wody i pokroić w kostkę i połączyć z jedną częścią masy.3 banany3 kiwi1 puszka brzoskwińWykonanie:Owoce pokroić w plasterki.Przełożenie:biszkoptmasaplasterki kiwibiszkoptplasterki bananamasa z galaretkamibiszkoptmasaplasterki brzoskwinibiszkoptSmacznego!