ßßß

Składniki:2 ćwiartki z kurczaka25 dag fasoli Jaś2-3 marchewki1 pietruszkakawałek selera2-3 listki z selera1 gałązka lubczyku2 łyżki masła2-3 łyżki mąki na zasmażkękostka bulionowasólpieprzziarenka smakuWykonanie:Fasolę namoczyć w wodzie ( najlepiej na noc). Mięso oczyścić,w łożyć do wody, dodać fasolę i doprowadzić do wrzenia. Zdjąć szumy i dodać przyprawy. Warzywa oczyścić, pokroić na kawałki i dodać wówczas kiedy fasola będzie prawie miękka. Na patelni rozgrzać masło dodać mąkę i usmażyć na złoty kolor. Gorącą zasmażkę dodać do gotującej się zupy i nie mieszając!, gotować na wolnym ogniu, do momentu aż zasmażka się rozpuści. Wówczas unikniemy grudek. Makaron gotujemy oddzielnie i podajemy bezpośrednio do talerza. Posypujemy drobno posiekana pietruszką.Smacznego!