Wykonanie

Pierwszy raz zrobiłam to danie gdy zostały mi ugotowane warzywa z
wywaru, który wykorzystywałam do ugotowania czegoś innego. okazało się, że jest to bardzo fajny pomysł na obiad, a przy okazji wykorzystuje produkty, które prawdopodobnie bym wyrzuciła.Składniki:2
marchewki2
pietruszki (korzeń)1
seler1 szklanka
ryżu1 szklanka
fasoli2 jajka3 - 4 łyżki
mąkisólpieprzczubricasuszone liście
kolendryWykonanie:Warzywa,
fasolę i
ryż ugotować, przełożyć do dużego naczynia i zemleć tłuczkiem do
ziemniaków.,Dodać
przyprawy i wszystko wymieszać.Oddzielić
żółtka od
białek,
białka ubić nba sztywną pianę.
Żółtka i
mąkę dodać do warzyw i wszystko wymieszać. Dodać pianę z
białek i ponownie delikatnie wymieszać.Przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180 o około 45 minut.Do tak upieczonego pasztetu można przygotować ulubiony sos lub podawać bez dodatków.




