Na moim blogu są już różne serniki, ale z kokosem jeszcze nie ma. Ten sernik najbardziej lubię, ponieważ na wierzchu jest pokryty pierzynką kokosową, którą wręcz uwielbiam.Ciasto:30 dag mąki10 dag cukru10 dag margaryny1 łyżka smalcu2 żółtka1 całe jajo2 łyżeczki proszkuWykonanie:Z podanych składników zarobić ciasto i wyłożyć nim dno i boki blaszki.Składniki na masę serową:1 kilogram białego sera1 szklanka cukru2 jaja4 żółtka1/2 szklanki oleju1 budyń śmietankowy3 łyżki mąki ziemniaczanej1 łyżka mąki pszennej3 niepełne szklanki mlekaWykonanie:Ser zmielić 3 razy, aby nie były wyczuwalne gródki. Jaja oraz żółtka ubić z cukrem, dodać ser oraz resztę składników, zmiksować. Wylać na blaszkę wcześniej wylepioną ciastem i piec ok 45 minut w 180 st. C.Kokosowa pierzynka:6 białek3/4 szklanki cukru20 dag kokosuWykonanie:Biała ubić na sztywną pianę utrwalić cukrem, a następnie dodać wiórki kokosowe. Wyłożyć na podpieczony sernik i zapiec na złoty kolor.Smacznego!