Wykonanie
Wiem, wiem znowu ciasto, ale troszkę się tego nazbierało i teraz kiedy mam troszeczkę więcej czasu nadrabiam zaległości. To pyszne
truskawkowe ciasto przypomina mi lato ( szkoda że zostało tylko zdjęcie i przepis). Polecam warto wypróbować.


Upiec 2
biszkopty jasny i ciemnyMasa budyniowa:1/2 litra
mleka2 budynie
waniliowe25 dag
masła1
cukier waniliowy4 łyżki
cukruWykonanie:Z
mleka,
cukru,
cukru waniliowego i proszku budyniowego ugotować
budyń. Wystudzić, a następnie połączyć z roztartym
masłem.Masa truskawkowa:1/2 kg
truskawek (mogą być mrożone)3
galaretki truskawkoweWykonanie:
Truskawki zmiksować i podgrzać, dodać suche
galaretki, dobrze wymieszać a następnie lekko zagotować.Masa śmietankowa:1/2 litra
śmietany kremówki1
galaretka czerwona2 łyżki
cukru pudruWykonanie:
Galaretkę rozpuścić w 1/4 szklanki
wody.
Śmietanę ubić dodać
cukier i tężejącą
galaretkę.Dodatkowo:1 paczka okrągłych
biszkoptówPrzełożenie ciasta:
Biszkopt ciemny, masa budyniowa, 1/2 masy truskawkowej,
biszkopty, 1/2 masy truskawkowej, masa śmietankowa,
biszkopt jasny, polewa.