Wykonanie
Gofry to idealny początek aby zacząć nowy dzień. Tudzież zakończyć miniony. W
sumie każda
pora dnia i nocy jest dobra na robienie gofrów. Gofry są smaczne, mogą posłużyć też jako domowa śmietniczka do utylizacji resztek.- 7-8 łyżek kopiastych
mąki- 1/3 szklanki
mleka sojowego- łyżka
cukru- łyżeczka
proszku do pieczenia- łyżka
oleju- pół małego
bananaWystarczy wszystko zmiksować. Na słodko wygląda to mniej więcej tak:

Robiłem też wersję na słono.
Cukier wyrzuciłem ze składu, dodałem szczyptę
soli, dosypałem ziarenek lnu. Do tego
czosnek w proszku. Na wierzch walnąłem pokaźną ilość hummusu.

Poniżej
linki do kilku różnych past, które do tego czasu pojawiły się na tym blogu. Niech posłużą za gofrowe inspiracje. A z czym Wy najbardziej lubicie gofry? z żółtego
grochu - KLIKziemniaczana z wędzonym
tofu - KLIK
orzechowo-sezamowa - KLIKnutella z
nerkowców - KLIK
masło orzechowe - KLIK
pomarańczowe guacamole - KLIKhummus - KILK