Wykonanie
Składniki :1,5 szklanki
mąki1/3 szklanki
oleju1/3 szklanki
cukru1/3 szklanki
mleka sojowego1/3 szklanki posiekanych migdałow3 dojrzałe
banany2 łyżeczki
proszku do pieczeniaszczypta
soli
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 C. Formę keksówkę smarujemy
olejem. W mniejszej misce mieszamy
mąkę,
proszek do pieczenia oraz
sól a w większej
olej z
cukrem.
Banany rozgniatamy widelcem na gładką masę, następnie dodajemy je do płynnych składników razem z
mlekiem i miksujemy. suche składniki łączymy z mokrymi i mieszamy delikatnie łyżką, do połączenia. Na sam koniec dodajemy
migdaly. Ciasto przekładamy do formy, wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 50 minut do godziny.

Ciasto podajemy ostudzone lub na cieplo z weganskimi lub zwyklymi lodami/