Wykonanie
A taaaki szybki post...zaległy Wam zapodam. Połączenie owych składników...jakże pyszne z resztą, miało miejsce dzięki Magdzie Gessler...Gdzieś mi migła taka pizza właśnie w Kuchennych Rewolucjach...Wiem na pewno, że sos był inny, niż mój
pomidorowy, ale szczerze...nie dochodziłam jaki, ominęłam też
parmezan, bo akurat nie posiadałam na stanie, więc wykorzystałam jedynie pomysł.Pizza wyszła pyszna,
gruszka zrobiła WoW, przynajmniej tak uważa Małżon, ja też...Fajnie, inaczej, niby słodko, a tu gdzieś
boczek wędzony w tle, trochę
dymki i
mozzarella. <3Na szczęście niebawem po tym poszłam sobie poćwiczyć, także wyrzuty sumienia mniejsze;pPrzepis na pizzę TEN co zawsze, ukochany, zawsze wychodzący (KLIK)Przygotowanie: ok 70 minut ( z pieczeniem)Koszt: 8 złSkładniki:250 g
boczku wędzonegookoło 300 g startej
mozzarelli2
dymki2
gruszki2-3 większe
pomidory3 ząbki
czosnku polskiegołyżka
oleju rzepakowegosól morska,
pieprz czarny i szczypta
cynamonupomidorki koktajlowe - opcjonalnie
Boczek kroję na drobną kostkę.
Czosnek siekam,
pomidory parzę, obieram ze skóry, wycinam gniazda nasienne, siekam.Rozgrzewam patelnię, następnie
olej, wrzucam na niego
czosnek, dosłownie chwilę podsmażam.Dorzucam
pomidory, doprawiam do smaku (smażę na wysokiej temperaturze, tak by
woda odparowała).Odstawiam sos na bok do czasu aż przestygnie.W
między czasie wyrabiam ciasto. Smaruję ciasto sosem. Nakładam
ser, następnie kawałki
gruszki, posypuję
boczkiem, układam
dymkę oraz
pomidorki koktajlowe ( opcjonalnie).Wkładam do piekarnika rozgrzanego do 220 st z termoobiegiem na ok 15 minut.






