Wykonanie
Makaronowo raz jeszcze.Smacznie przy tym, prawda?? Żeby nie było nudno, że tak sam
makaron z
pomidorem, to dla ostrości podałam trochę
chilli, odrobinę
koziego sera,
ziaren słonecznika i proszę...zajadałam, aż mi się uszy trzęsły...Jako, że ostatnimi czasy trochę bidnie u mnie z czasem, bo wiecznie coś, bo Mała, a to komp coś mi szwankuje...i mam ochotę nim zwyczajnie rzucić o ścianę, tak po prostu sobie ulżyć;pZaliczam przy tym mega lenia, choć paradoksalnie działam na najwyższych obrotach, ehh...no dzieje się, dzieje;)Nie zanudzam, piszę co było...może Wam posmakuje ;)Przygotowanie: do 20 minKoszt: 16 złSkładniki:
makaron muszelki na dwie osoby ( z
mąki durum)puszka
pomidorów w kawałkach Dawtonagarść (albo i mniej)
ziaren słonecznikakozi ser - jako dodatek, ilość dowolna1
papryczka chilli3-4 ząbki
czosnku polskiego
natka pietruszki - dowolna ilośćłyżka
masłałyżka
oliwy z oliweksól,
pieprzsuszona
bazylia do smaku
Makaron gotuję wedle przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Odcedzam.
Czosnek obieram, siekam na drobno, podobnie postępuję z
natką i
chilli.Na patelni roztapiam
masło z
oliwą, dodaję
czosnek, chwilę dosłownie go przesmażam, uważając by go nie spalić, wówczas nabierze gorzkiego smaku...Dorzucam
pomidory oraz
chilli, mieszam, doprawiam do smaku,
solą,
pieprzem, suszoną
bazylią. Smażę całość około 10 min na wolnym ogniu.Po tym czasie dodaję do
sosu pomidorowego ugotowany wcześniej
makaron, mieszam, ewentualnie doprawiam. dodaję posiekaną
natkę.Do miski nakładam sobie porcyjkę, dodaję
sera wedle smaku, posypuję
ziarnami słonecznika.Podaję od razu ;)





...aha, Dziewczyny moje, zaglądam do Was, zaglądam, komórkowo...widzę co tam pichcicie dobrego,niech no znajdę chwil parę na sklecenie kilku słów ;))