Wykonanie
Yhmm, pozwoliłam sobie na zapiekankę, bo troszkę składników się uzbierało w lodówce, a wszyscy wiemy, że zapiekanki świetnie sprawdzają się w roli "czyścicieli".Teraz, kiedy zaczęłam znów ćwiczyć,
mogę sobie pozwolić na troszkę albo jeszcze więcej
sera,
makaron.. i łyżkę
śmietany;pMam nadzieję, że lubicie dobrze zjeść i wpadniecie do mnie;)Przygotowanie: 30 minutKoszt: 18 złSkładniki:
makaron penne i kokardy - na dwie osoby1 średnia
cukinia18
pieczarekgarść
natki pietruszkiłyżka
śmietany 18%2 małe
pomidory2 kulki
mozzarelliestragonzioła prowansalskiesól i
pieprz ziołowyłyżeczka
masłapół
czerwonej cebulitłuszcz do smarowania formy
Pieczarki myję, kroję na grube plastry i wrzucam na rozgrzane
masło,
solę,
pieprzę, pod koniec smażenia dodaję
estragon,
zioła oraz
śmietanę.
Pomidory,
cukinię i
cebulę kroję na plastry;
cebulę na piórka.
Makaron gotuję w lekko osolonej wodzie na al dente.Gotowe
pieczarki i
makaron mieszam ze sobą, dodaję posiekaną
natkę, mieszam.Formę smaruję
margaryną Kasia. Wypełniam ją
pieczarkami i
makaronem.Na wierzch
daję na przemian po plasterku
pomidora,
cukinii oraz
mozzarelli.Posypuję całość
cebulką i
ziołami.Zapiekam w 180 stopniach przez 15 minut z termoobiegiem.*** jako dodatkowy sos wykorzystałam sos słodko - pikantny z Tao Tao;)



