Wykonanie
Taaak, zachciało mi się, no to mam ;pLubicie nuggetsy ?Ja i tak i nie, muszę
mieć smaka, okazuje się, że zapukał do mnie i ukłonił się nisko...W
sumie, wzięło mnie na nie po programie Morana, jakoś mi się o nich przypomniało, że dawno nie było, więc
czemu by nie zrobić, mąż się uciesz jak dziecko;p Do tego
warzywa sobie pyknę i obiad jak malowany;)Wiem, Wiem, moje nuggetsy są trochę duże, trochę nieforemne, ale cóż...grunt, że dobre ;)Sos proponuję jakikolwiek, w końcu to Wam ma smakować...Mój mąż pewnie ogarnie temat
ketchupem, ja BEZ
sosów pozwolę sobie dzisiaj...a Wy, jak lubicie???Przygotowanie: około 30 minutKoszt: 11 zł ( za
mięso)Składniki:3 średnie
piersi z kurczaka, pojedyńczegarść
warzyw mrożonych - na dwie osoby
sól morskapieprz czarnyzioła prowansalskiebułka tarta - do panierki
mąka pszenna - do panierki2
jajkaolej kujawski do smażenia
Mięso myję, kroję na drobno,
solę,
pieprzę, dodaję
zioła, mieszam wszystko dokładnie.Formuję małe kotleciki, następnie obtaczam je kolejno w
mące pszennej,
jajku,
bułce tartej i smażę na rozgrzanej
oliwie do uzyskania złotego koloru z obu stron.Warzywa gotuję na parze.

