Wykonanie
Jestem mistrzynią kombinowania;pNie ma jak latać pół dnia to tu to tam...i jeszcze myśleć o obiedzie i to nie z
torebki, czy z knajpy, że niby swojskiej ...Szybki przegląd lodówki...Jest,
łosoś,
marchewka mrożona,
oliwki,
pomidory...Wyszło lekko, zdrowo, jak zwykle kolorowo;)Przygotowanie: około 20-30 minutKoszt: około 20 złSkładniki:2 dzwonki dzikiego
łososia1 duży
pomidornatka pietruszkikilka
oliwek czarnychłyżka
masłaszklanka
bulionuryż basmati
sól,
pieprz,
cytrynaRyż gotuję w lekko osolonej wodzie z dodatkiem
lubczyku - użyłam, bo miałam - na al dente, odcedzam, odstawiam na chwilę na bok.
Rybę odmrażam, skrapiam
cytryną,
solę,
pieprzę, gotuję na parze około 20 minut - oczywiście z obu stron.
Marchewkę również rozmrażam, podsmażam lekko na łyżce
masła, po czym zalewam
bulionem i gotuję do miękkości. Cedzakiem wyjmuję, układam na talerz.Do
ryżu dodaję posiekaną
natkę pietruszki, pokrojone
czarne oliwki,
pomidora, dodaję
pieprz, mieszam.Układam sobie na talerzu kolejno
ryż,
marchewkę i
rybkę...;)Smacznego;)