Wykonanie
Witajcie Moi
DrodzyUwielbiają je wszyscy, nie raz zaskakują fantazją twórcy,który pozwolił się jej ponieść a mianowicie babeczki. Mnogość wariantów babeczek końca nie ma, ja jednak obstajęprzy tym bez lukrowych szaleństw Dzisiaj proponuję Wam babeczki
cynamonowe z
malinami i
jagodami bez użycia
masła, no może poza nasmarowaniem formy.Potrzebne składniki:

Składniki na 12 babeczek1,5 szklanki
mąki pszennej2 łyżki
mąki kasztanowej0,5 szklanki
cukru trzcinowegołyżeczka
proszku do pieczeniajajko2 łyżeczki
cynamonu350g
jogurtu naturalnegocukier pudergarść
malingarść
jagódDo jednej miski dodajemy
mąkę pszenną,
mąkę kasztanową,którą najlepiej przesiać,
cukier trzcinowy,
cynamon i proszekdo pieczenia. Natomiast do drugiej mniejszej
jogurt naturalny i
jajko.

Zawartość jednej i drugiej miski mieszamy, po czym mokre składniki przelewamy do suchych.

Mieszamy dokładnie do uzyskania jednolitej konsystencji masy.

Następnie w nasmarowanych
masłem foremkach umieszczamy ciasto i na wierzchu
owoce.

Formę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez około 20 minut.

Upieczone babeczki posypujemy jeszcze
cukrem pudrem i mamy trochę słodkości dla siebie i
bliskich.