Wykonanie
Dziś chcę przedstawić przepis na pierniki ,prosty i wypróbowanyPolecam gdyż są..... przepyszne....od zaraz ...




Składniki:- 2 kg
mąki-75 dkg
cukru-1/2 kg
masła lub
margaryny-75 dkg
miodu-1 łyżka
kakao-8 całych
jajek-4 łyżeczki
amoniaku-3
przyprawy do piernika-2 łyżeczki
cynamonu-6 łyżek naparu z
kawyPrzygotowanie :(
Amoniak rozpuścić w zimnej
kawie)
Cukier ,
margarynę,
miód cynamon ,
kakao rozpuścić ,dodać
mąkę,ciągle mieszając, na koniec dodać, rozpuszczony
amoniak w naparze z
kawy.Gdy ciasto przestygnie dodać
jajka i ponownie wyrobićPiec pierniki po 12 godzinach (najlepiej ciasto odstawić na noc, ciasto rozwałkowujemy na około 0,5mmUpieczone polewamy
polewą czekoladową, lukrujemy ,ozdabiamy według uznaniaZ tej porcji wychodzi około 6 kilogramów pierników
Lukier-3
białka-1,5 szklanki
cukru pudruAby
lukier był żółty dodajemy
kurkumylukier różowy dodajemy koncentratu
buraczkowegoSmacznego!!!