ßßß
Składniki :-2 kg kabaczka-70 dkg-1 kg kiełbasy ,boczek,szynka(wędlin według uznania)-1 duża cebula-4 ząbki czosnku-2 duże marchewki-1 koncentrat pomidorowy (200 g)-delikat czerwony-sól-pieprz-papryka ostra lub słodka-2 łyżki magii-2 łyżki cukru-do podsmażenia wędlin tłuszcz-margarynaPrzygotowanie:Kabaczka ,obieramy ze skóry następnie ze środka pozbawiamy ziaren,kroimy w kostkę,marchew ścieramy na tartceKabaczka i startą marchew, wkładamy do garnka wlewamy 3/4 szklanki bulionu z kostki i gotujemy na wolnym ogniu tak aby kabaczek był miękki a się nie rozgotował ( 15- 20 minut)Wędliny pokrojone w kostkę lub plastry podsmażamy na margarynie oraz oddzielnie, cebule i czosnekGdy, kabaczek będzie już, miękki wrzucamy do garnka przesmażone wędliny ,cebulę i czosnek dodajemy koncentrat i przyprawy ,wszystko mieszamy i gotowe ....Smacznego!!!!