Wykonanie
Medaliony to pyszne danie drobiowez okrawek z fileta lub fileta.Z pszennymi kluskami i
kapustą to pyszny i szybki pomysł na pożywny obiad.Polecam....
Składniki :- 1 kg okrawek z fileta lub fileta-1
jajko-1
cebula-1 duży ząbek
czosnku lub 2 małe-1 łyżeczka
przyprawy do kurczaka-1 łyżka
magii w płynie-
pieprz-1 łyżeczka delikaty do
mięs-1 łyżeczka
vegety-2 łyżki
bułki tartejPrzygotowanie :Okrawki zmielić na grubych oczkach z
cebulą i
czosnkiem wbić
jajko ,dodać
przyprawy i dobrze wyrobićFormować niewielkie kulki zwilżonymi dłońmi ,przed włożeniem na patelnie spłaszczyć. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu...Kluski pszenne:-40 dkg
mąki-1,5 szklanki
mleka-2
jajka-szczypta
soli-2 łyżki zielonej
pietruszki-1/2 kostki
masłaWszystkie składniki włożyć do naczynia i wyrobić za pomocą miksera .Kluski ,kłaść za pomocą łyżeczki do gotującej osolonej,
wody (łyżeczkę zanurzyć w wodzie a
potem nabierać ciasta) Gotujemy 2-3 minuty.Wyłożyć na patelnię z
wody za pomocą łyżki cedzakowejNa patelni rozpuścić
masło wsypać 2 łyżki zielonej
pietruszki i przesmażyć kluski.Smacznego !!!