Wykonanie
Pyszny ,kruchy chrupiący kotlet obtoczony
płatkami kukurydzianymi z
fasolką szparagową,toprosty , szybki i bardzo smaczny obiad ....Polecam....



Składniki :-60dkg
fileta z kurczaka-
mąka-2
jajka-
płatki kukurydziane-
sól-
pieprz-
przyprawa do kurczaka-1 kg
fasolki szparagowej-1/2 kg
marchewki-1/2 kostki
masła3-4 łyżki
bułki tartejPrzygotowanie:Fileta płuczemy pod bieżącą
wodą ,następnie rozbijamy i posypujemy
przyprawami,
solą,
pieprzem ,
przyprawą do kurczaka.Obtaczamy w
mące ,roztrzepanym
jajku i rozkruszonych płatkach kukurydzianych.
Płatki rozkruszyć ręką lub wsypać do woreczka i rozkruszyć wałkiem
Fasolkę opłukać włożyć do garnka,
marchewkę obrać ,umyć pokroić w plastry i dodać do
fasolki, zalać
wodą ,osolić ,wsypać łyżkę
cukru i gotować, do miękkości .Na patelni ,rozpuścić 1/2 kostki
masła dodać
bułkę tartą i przesmażyć, wlać do garnka i wstrząsnąć ...Smacznego!!!