ßßß






Farsz :-1/2 kg kapusty kiszonej-1/2 kg pieczarek-(15 dkg-20 dkg ) sera żółtego-1 cebulka -15 dkg margaryny-sól-pieprz-vegetaCiasto naleśnikowe :-1,5 szklanki mleka-1,5 szklanki wody-2 jajka-1/2 łyżeczki soli-2 szklanki makiPrzy pomocy miksera wszystkie składniki połączyć na jednolitą masę ..1 szklankę ciasta , odlać do obtaczania krokietów z reszty smażyć naleśniki .Panierka:- ciasto naleśnikowe-bułka tartaDo smażenia krokietów :-olejPrzygotowanie :Kapustę kiszoną opłukać i gotować do miękkości .Następnie odcedzić ,dobrze odcisnąć i pokroić na drobno.Pieczarki opłukać pod bieżącą wodą,pokroić na mniejsze części ugotować ( 15-20 minut, Następnie przesmażyć na maśle lub margarynie drobno pokrojoną cebulkę i ugotowane,odcedzone pieczarki ,doprawić przyprawami według uznania )Do pieczarek już doprawionych dodajemy kapustę i starty ser ,wszystko wymieszać .....Na środek każdego naleśnika dajemy ostygnięty farsz i równomiernie rozsmarowujemy po całości ,złożyć krokiety.Maczać krokiety w cieście a następnie obtaczać w bułce tartej .Smażymy na średnim ogniu na rozgrzanym tłuszczu .Podajemy z czerwonym barszczem...Smacznego !!!