Wykonanie
Dziś prosty, przepis na krokiety z
pieczarkami,
kapusta kiszoną i startym
żółtym serem.To przepyszne danie obiadowe i łatwe do przygotowania ....Gorąco polecam...







Farsz :-1/2 kg
kapusty kiszonej-1/2 kg
pieczarek-(15 dkg-20 dkg )
sera żółtego-1
cebulka -15 dkg
margaryny-
sól-
pieprz-
vegetaCiasto naleśnikowe :-1,5 szklanki
mleka-1,5 szklanki
wody-2
jajka-1/2 łyżeczki
soli-2 szklanki
makiPrzy pomocy miksera wszystkie składniki połączyć na jednolitą masę ..1 szklankę ciasta , odlać do obtaczania krokietów z reszty smażyć naleśniki .Panierka:- ciasto naleśnikowe-
bułka tartaDo smażenia krokietów :-
olejPrzygotowanie :
Kapustę kiszoną opłukać i gotować do miękkości .Następnie odcedzić ,dobrze odcisnąć i pokroić na drobno.
Pieczarki opłukać pod bieżącą
wodą,pokroić na mniejsze części ugotować ( 15-20 minut, Następnie przesmażyć na
maśle lub
margarynie drobno pokrojoną
cebulkę i ugotowane,odcedzone
pieczarki ,doprawić
przyprawami według uznania )Do
pieczarek już doprawionych dodajemy
kapustę i
starty ser ,wszystko wymieszać .....Na środek każdego naleśnika dajemy ostygnięty farsz i równomiernie rozsmarowujemy po całości ,złożyć krokiety.Maczać krokiety w cieście a następnie obtaczać w
bułce tartej .Smażymy na średnim ogniu na rozgrzanym tłuszczu .Podajemy z czerwonym barszczem...Smacznego !!!