ßßß



Składniki :-50 dkg mięsa mielonego-50 dkg pieczarek-1 ząbek czosnku-1/2 cebula-1 jajko-(3-4 )łyżki bułki tartej-(10-15) dkg masła lub margaryny-2 łyżeczki majeranki-przyprawy-sól-pieprz-delikat do mięs czerwonyPrzygotowanie :Pieczarki opłukać pod bieżącą wodą,pokroić na mniejsze części ugotować ( 15-20 minut),cebulę drobno pokroić... w kosteczkęPrzesmażyć na maśle lub margarynie drobno pokrojoną cebulkę i ugotowane,odcedzone pieczarki, doprawić przyprawami według uznania )Następnie tak przygotowane pieczarki ,dodać wystudzone do osolonego do smaku mięsa mielonego (ostrożnie nie przesadzać z ilością przypraw ,ponieważ mamy już doprawione pieczarki)oraz przeciśnięty przez praskę czosnek ,jajko i majeranek Wszystko razem mieszamy i dobrze wyrabiamy dłonią i formujemy kotlety.Obtaczamy w mące ,smażymy na rozgrzanym tłuszczu (oleju )Smacznego !!!