Wykonanie
Filet z kurczaka w cieście to, idealny pomysł na obiad ,to fajne urozmaicenie zwykłego kotleta .Takie kotleciki są niesamowicie smaczne ,w towarzystwie
fasolki szparagowej smakują wybornie . Pasują na każdą okazję na codzienny obiad jak i na wyjątkowe okazje .Zachęcam do wypróbowania



Składniki :1/2 kg
fileta z kurczaka2
cebulemaggisólprzyprawa do kurczakapieprz2 łyżki
octu2
jajka2 łyżki kartoflanki2 łyżki
maki pszennejFasolka szparagowamarchewmasło1 łyżka
cukru2-3 łyżki
bułki tartejPrzygotowanie :Filet pokroić w (większą kostkę )a
cebule w drobną kostkę , doprawić
przyprawą do kurczaka,
pieprzem,skropić 2 łyżkami
octu maggi,wymieszać i odstawić na noc do lodówki.Z
jajek ,
maki pszennej i kartoflanki zrobić ciasto (
jajka miksujemy z
mąką) wymieszać z
mięsem .Piec na głębokim tłuszczu
Fasolkę,
marchewkę w plasterkach solimy, dodajemy 1 łyżkę
cukru i gotujemy do miękkości .Na patelni rozpuścić 1/2 kostki
masła dodać 2-3 łyżki
bułki tartej , przesmażyć polać
fasolkęSmacznego !!!