ßßß


Składniki :1/2 kg fileta z kurczaka2 cebulemaggisólprzyprawa do kurczakapieprz2 łyżki octu2 jajka2 łyżki kartoflanki2 łyżki maki pszennejFasolka szparagowamarchewmasło1 łyżka cukru2-3 łyżki bułki tartejPrzygotowanie :Filet pokroić w (większą kostkę )a cebule w drobną kostkę , doprawić przyprawą do kurczaka,pieprzem,skropić 2 łyżkami octu maggi,wymieszać i odstawić na noc do lodówki.Z jajek ,maki pszennej i kartoflanki zrobić ciasto (jajka miksujemy z mąką) wymieszać z mięsem .Piec na głębokim tłuszczuFasolkę, marchewkę w plasterkach solimy, dodajemy 1 łyżkę cukru i gotujemy do miękkości .Na patelni rozpuścić 1/2 kostki masła dodać 2-3 łyżki bułki tartej , przesmażyć polać fasolkęSmacznego !!!