Wykonanie
Dzień drugi nie zapowiada się pracowicie pod względem przygotowywania posiłków - zamierzam wykorzystać pozostałą część obiadu z wczoraj. Czasem wygodnie jest ugotować "na dwa dni" albo wykorzystać pozostałość obiadu z jednego dnia do przyrządzenia kolejnej potrawy (często gotowane
mięso wykorzystuję np. do faszerowania warzyw). Quiche jednak przerabiać na nic innego nie zamierzam, w obecnej formie smakuje rewelacyjnie.

8:00 śniadanie3 kromki
chleba żytniego ze
słonecznikiem (kupuję go w Biedronce, bardzo mi smakuje) z dodatkami (1/2 plasterka
sera,
wędlina,
sałata,
rzodkiewka i
pomidor)ok. 280kcal, b: 12g, t: 12g, w: 33g, 3WW

11:00 drugie śniadanie
Muesli z
jogurtem posypane ziarnem
sezamuok. 220kcal, b: 9g, t: 7g, w: 27g, 2,5WW

14:00 obiadQuiche z
łososiem i
brokułem - 1 porcjaGotując jednego dnia, można ugotować/upiec więcej, tak aby następnego dnia
mieć gotowy obiad do odgrzania. W moim przypadku quiche na 4 porcje wystarczył nam (mi i mężowi) na 2 dni. A naprawdę jest sycący i smaczny. Dziś dorzuciłam na talerz plasterki
pomidora i kawałek
brokuła z
wody.ok. 400kcal, b:25g, t: 10g, w: 44g, 4WW

17:00 podwieczorekKomosanka z
gruszką i
płatkami migdałowymi.Quinoa to inaczej komosa ryżowa - zawiera dużo pełnowartościowego
białka, jest bogata w wapń, magnez, witaminę B i E.Zamiast owsianki - proponuję komosankę :)ok. 300kcal, b: 11g, t: 12g, w: 33g, 3WW

19:00 kolacja2 kromeczki
chleba żytniego ze
słonecznikiem z
sałatą i
wędliną, 2 duże
marchewki (ok.200g)Nie raz pewnie wspominałam, że uwielbiam chrupać
surową marchewkę - taka kolacja to raj dla mojego podniebienia ;)ok. 250kcal, b: 10g, t: 4g, w: 30g, 3WW