Wykonanie
Za oknem żar leje się z nieba. Po głowie krążą pomysły na lekki posiłek. I oto jest. Moja propozycja na letnią
sałatkę. Świetne połączenie
bakłażana,
cukinii,
awokado i
mozzarelli. Wszystko skropione
oliwą i posypane
płatkami parmezanu. Polecam Wam na lekki obiad lub kolację.
Czas przygotowania: 20 min.Porcja dla 2 osób (2 sałatki)Koszt przygotowania: 19 , 00 złSKŁADNIKI:1
bakłażan1
cukinia1
awokado1
żółta papryka8
pomidorków cherry1
czerwona cebula2 kulki
mozzarelli2 garści mixu
sałat2 łyżki
oliwy z oliwekpłatki parmezanusól,
pieprzPRZYGOTOWANIE:Umytego
bakłażana,
cukinią i
cebulę kroimy na grube plastry.
Paprykę tniemy na podłużne paski.
Pomidorki cherry na połówki.Warzywa przyprawiamy
solą oraz
pieprzem i przesmażamy na
oliwie, tak aby się ładnie zarumieniły. Możemy użyć patelni grillowej.Usmażone warzywa przekładamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć je z tłuszczu.Na talerzu rozkładamy garść mixu
sałat. Następnie na przemian układamy plastry
bakłażana,
cukinii,
cebuli, plastry
mozzarelli i
awokado.Dodajemy również kawałki
papryki i
pomidorki cherry. Wszystko skrapiamy
oliwą i posypujemy
płatkami parmezanu.Smacznego.