ßßß
Składniki:cebula czerwona 1czosnek 1 ząbekoliwa 1 łyżkapomidory 2 małeawokado 2liście świeżej bazyliimozzarella 60gsól, pieprzmieszanka liści sałaty i bazylii do przybraniaWykonanie:Cebulę obrać, pokroić w krążki. Ząbki czosnku rozgnieść. Wymieszać z oliwą w miseczce, przykryć i na 2 minuty wstawić do mikrofalówki, na najwyższą moc. W tym czasie obrać pomidory ze skórki. Połówki awokado ułożyć na talerzu (czubkami do środka), we wgłębieniu po pestce umieścić cebulę.
Pomidory przekroić na pół i ułożyć z bazylią
i plastrami mozzarelli na połówkach awokado,
oprószyć solą i pieprzem.
Awokado podgrzewać w kuchence mikrofalowej (średnia moc), aż ser się roztopi. Na koniec ułożyć awokado na talerzykach, przybrać bazylią i sałatą.