ßßß
Składniki:6 jajek3/4 szklanki cukru1 torebka cukru waniliowego1 szklanka mąki1 płaska łyżeczka proszku do pieczeniabrzoskwinie w puszce2 torebki budyniu śmietankowego (każdy na dwie szklanki mleka)2 szklanki soku pomarańczowego z kartonu3 szklanki śmietany kremówki6 łyżek cukru pudru3 torebki śmietan fixstarta czekoladaŻółtka ucieramy z cukrem. Białka ubijamy z cukrem waniliowym na sztywną pianę. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, mieszamy z żółtkami i łączymy z ubitymi białkami. Ciasto wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 15 minut w temperaturze 200 stopni. Po ostudzeniu na cieście układamy osączone i pokrojone brzoskwinie.Proszek budyniowy mieszamy ze szklanką syropu brzoskwiniowego z puszki. Sok pomarańczowy podgrzewamy z pozostałym syropem. Mieszając wlewamy rozpuszczony budyń i gotujemy.Kremem budyniowym przykrywamy brzoskwinie i wyrównujemy. Ciasto wstawiamy na godzinę do lodówki. Schłodzoną kremówkę ubijamy z cukrem pudrem i śmietan-fix. Bitą śmietanę rozsmarowujemy na kremie budyniowym. Na tarce ścieramy czekoladę i posypujemy wierzch ciasta.Smacznego!