ßßß
 
            
         Składniki:Biszkopt:6 jajek1,5 szklanki cukru1,5 szklanki mąki tortowej2 łyżki mąki ziemniaczanej2 łyżeczki proszku do pieczeniaMasa:1 litr śmietany kremówki 36%2 opakowania śmietan-fix2 łyżki cukru pudru100 g mlecznej czekolady3 batony Prince Polo classic XXLpuszka brzoskwińJajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Oba rodzaje mąki i proszek do pieczenia przesiewamy przez sito. Dodajemy do ubitych jajek - po jednej łyżce delikatnie mieszając. Ciasto wlewamy do blaszki (25x40 cm). Pieczemy 35 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostudzeniu nasączamy sokiem z brzoskwiń.Śmietanę ubijamy, dodając cukier puder i śmietan-fix. Dodajemy startą na tarce czekoladę, pokruszone batony i pokrojone w kostkę brzoskwinie. Tak przygotowaną masę nakładamy na biszkopt.Smacznego!
Składniki:Biszkopt:6 jajek1,5 szklanki cukru1,5 szklanki mąki tortowej2 łyżki mąki ziemniaczanej2 łyżeczki proszku do pieczeniaMasa:1 litr śmietany kremówki 36%2 opakowania śmietan-fix2 łyżki cukru pudru100 g mlecznej czekolady3 batony Prince Polo classic XXLpuszka brzoskwińJajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Oba rodzaje mąki i proszek do pieczenia przesiewamy przez sito. Dodajemy do ubitych jajek - po jednej łyżce delikatnie mieszając. Ciasto wlewamy do blaszki (25x40 cm). Pieczemy 35 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostudzeniu nasączamy sokiem z brzoskwiń.Śmietanę ubijamy, dodając cukier puder i śmietan-fix. Dodajemy startą na tarce czekoladę, pokruszone batony i pokrojone w kostkę brzoskwinie. Tak przygotowaną masę nakładamy na biszkopt.Smacznego!
