ßßß
 
            
        


 600 gramów sera porządnie zmielonego lub dobrego "wiaderkowca" (używam "Mój Ulubiony" z Wielunia i gorąco go polecam)400 ml śmietany kremówki 30%6 kopiastych łyżek cukru pudru2 łyżki cukru z wanilią lub wanilinowego1 łyżeczka soku z cytryny2 kopiaste i 0,5 łyżki żelatyny + 1/3 szklanki gorącej wodydodatkowo:około 100 gramów okrągłych biszkoptów700 gramów owoców2 paczuszki galaretkiSerek wyjąć z lodówki na około godzinę przed przystąpieniem do pracy aby uzyskał temperaturę pokojową.Żelatynę dobrze rozpuścić w wodzie, schłodzić do temperatury pokojowej (ma być wciąż płynna).Do dużej miski wlać śmietankę, dodać twaróg, zmiksować na jednolitą masę (nie za długo, tylko do połączenia składników).Potem wsypać oba cukru, wlać sok z cytryny, krótko utrzeć (najlepiej łyżką).
600 gramów sera porządnie zmielonego lub dobrego "wiaderkowca" (używam "Mój Ulubiony" z Wielunia i gorąco go polecam)400 ml śmietany kremówki 30%6 kopiastych łyżek cukru pudru2 łyżki cukru z wanilią lub wanilinowego1 łyżeczka soku z cytryny2 kopiaste i 0,5 łyżki żelatyny + 1/3 szklanki gorącej wodydodatkowo:około 100 gramów okrągłych biszkoptów700 gramów owoców2 paczuszki galaretkiSerek wyjąć z lodówki na około godzinę przed przystąpieniem do pracy aby uzyskał temperaturę pokojową.Żelatynę dobrze rozpuścić w wodzie, schłodzić do temperatury pokojowej (ma być wciąż płynna).Do dużej miski wlać śmietankę, dodać twaróg, zmiksować na jednolitą masę (nie za długo, tylko do połączenia składników).Potem wsypać oba cukru, wlać sok z cytryny, krótko utrzeć (najlepiej łyżką).
 Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć herbatnikami, jeśli chcecie mieć owoce po bokach teraz jest najlepszy moment by je poukładać jak na zdjęciu.
Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć herbatnikami, jeśli chcecie mieć owoce po bokach teraz jest najlepszy moment by je poukładać jak na zdjęciu. Do schłodzonej żelatyny dodać 1 łyżeczkę masy serowej, wymieszać, a następnie wlać jednym ruchem do całości miksując jednocześnie na najwyższych obrotach.Masę rozprowadzić delikatnie na biszkoptach i wyrównać powierzchnię, schłodzić w lodówce.
Do schłodzonej żelatyny dodać 1 łyżeczkę masy serowej, wymieszać, a następnie wlać jednym ruchem do całości miksując jednocześnie na najwyższych obrotach.Masę rozprowadzić delikatnie na biszkoptach i wyrównać powierzchnię, schłodzić w lodówce. Obie galaretki rozpuścić w około 800 ml gorącej wody, schłodzić.Na stężałej masie twarogowej poukładać owoce, a potem zalać je tężejącymi galaretkami, schłodzić porządnie w lodówce.
Obie galaretki rozpuścić w około 800 ml gorącej wody, schłodzić.Na stężałej masie twarogowej poukładać owoce, a potem zalać je tężejącymi galaretkami, schłodzić porządnie w lodówce. Smacznego !
Smacznego !