Wykonanie
            
To ciasto robiłam w ramach akcji Ciasto na na niedzielę, ale niestety nie udało mi się go dodać do akcji ...moje ciasto było zrobione w ekspresowym tempie..miałam kupione placki 
biszkoptowe ..więc poszło szybko ...można i polecam upiec własnoręcznie 
biszkopt...gdyż nie ma porównania z takim kupionym w sklepie...no, ale czasem z braku czasu można iść i na łatwiznę.Moje ciasto również jest z dodatkiem 
bitej śmietany , takiej w sprayu..więc dodatek tej 
śmietany "lądował" na cieście tuż przed podaniem..ale w przepisie podaję jak zrobić 
śmietanę samodzielnie.
biszkopt2 kg 
jabłek3-4 łyżki 
cukru2 op. 
galaretki np.agrestowej
Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce. Udusić na patelni, pod koniec dodając 
cukier.Następnie dodać suchą 
galaretkę i wymieszać.Ostudzić i przełożyć placki 
biszkoptowe.Odstawić do zastygnięcia.
Bita śmietana:500 ml 
śmietany kremówki3 łyżeczki 
żelatyny2 łyżki 
cukru pudruŻelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej 
wody. Schłodzoną 
śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać 
cukier i rozpuszczoną 
żelatynę. Masę rozłożyć na 
biszkopcie i dowolnie udekorować.
