Wykonanie
Niezwykle prosty sernik na zimno,Świetnie sprawdza się latem - chłodny, kremowy, wręcz orzeźwiający.Z wyborem
owoców, też o tej
porze roku nie ma kłopotu, a właściwie jest,bo trudno się na coś zdecydować.Ja wybrałam
czereśnie, a w kuchni nie spędziłam więcej niż 20 minut.

Składniki:800 g
serka homogenizowanego ( polecam firmy Milk Land w większych opakowaniach, Danio są trochę za rzadkie )250 g
śmietanki kremówki4 i 1/2 łyżki
cukru pudru2 czubate łyżki
żelatyny300 g wydrylowanych
czereśni2
galaretkibiszkopty okrągłe


Sposób wykonania:
Serki ( w temp. pokojowej ) zmiksować z
cukrem.
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej
wody, odstawić do lekkiego przestygnięcia.Przestudzoną wlewać cienkim strumieniem do masy serowej, cały czas miksując na najwyższych obrotach.Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno, połączyć z masą
serową, delikatnie mieszając.Tortownicę o śr. 25 cm uszczelnić folią spożywczą.Na dnie poukładać
biszkopty, a na nich
czereśnie. Całość zalać masą
serową i wstawić do lodówki.2
galaretki rozpuścić w 3 szklankach gorącej
wody. Odstawić do przestudzenia.Lekko tężejącą
galaretką zalać sernik. Wstawić do lodówki na 2-3 godziny.Smacznego :)

Moja inspiracja Tu