Wykonanie
W moim domu bez tego
chrzanu nie ma Świąt Wielkanocnych ! :D Cudowny dodatek do szyneczki,
pieczonego mięsa.Optymalnie wybierzmy
chrzan w lasce, te słoiczkowe, nawet jeśli zawierają 100% korzenia, mają w składzie
ocet, co wpływa na smak całości, no i
jaja, koniecznie z wolnego wybiegu lub najlepiej wiejskie, mniam !


5
jajek ugotowanych na twardo2 łyżki
chrzany startego na
pure1 łyżeczka
cukru pudru2 szczypty
soli2 - 3 szczypty
białego pieprzu1 łyżeczka
soku z cytryny3 łyżki kwaśnej gęstej
śmietany 18% (w wersji lekkiej można zastąpić
jogurtem)
Jaja drobno posiekać lub zmielić w maszynce do
mięsa.Można też
białka drobno posiekać a
żółtka utrzeć ze
śmietaną, jak chcecie.
Jaja wymieszać z
chrzanem,
śmietaną,
cukrem,
solą,
pieprzem,
sokiem z cytryny.

Odstawić na godzinę do lodówki, po tym czasie ponownie spróbować i ewentualnie doprawić.