ßßß
1,5 kg karkówki wieprzowej1 główka czosnku1,5 łyżki majeranku0 , 5 łyżki cząbru0,5 łyżki posiekanej natki pietruszki1/4 łyżeczki czarnego pieprzusóldodatkowo:sos sojowy ciemny (u mnie 1 łyżeczka)1 łyżeczka mąki pszennejMięso dokładnie umyć, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem, 3 zmiażdżonymi ząbkami czosnku, ziołami, zawinąć w folię aluminiową, wsadzić na kilkanaście godzin do lodówki (najlepiej na noc).Po tym czasie mięso wkładamy do rękawa do pieczenia, podlewamy 5 - 6 łyżkami wody, wrzucamy przekrojone na pół i nieobrane pozostałe ząbki czosnku, zamykamy rękaw. Na wierzchu rękawa robimy 2 - 3 dziurki.Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni, wkładamy mięso, pieczemy w tej temperaturze około 10 minut, następnie obniżamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy jeszcze około 1 godziny i 20 minut.Na kanapki:Mięso schładzamy, sos wlewamy do torebki do mrożenia kostek lodu, powstaną domowe kostki pieczeniowe.Do obiadu:Sos z pieczenia odlewamy do rondelka, czosnek usuwamy, sos jeśli trzeba uzupełniamy 1 - 2 łyżkami wody, dodajemy sos sojowy do smaku, zagęszczamy mąką, zagotowujemy.Mięso kroimy na plastry, polewamy sosem, podajemy z ulubionymi dodatkami.
