ßßß
około 1 kg żeberek3 średnie cebulesos:1 butelka pikantnego ketchupu0,5 - 3/4 szklanki wody2 łyżki miodu1 łyżeczka słodkiej papryki0,5 - 1 łyżeczki ostrej papryki1 - 2 łyżki sosu sojowego ciemnego2 łyżki koncentratu pomidorowegoŻeberka pociąć na mniejsze paski, lekko osolić, przysmażyć wstępnie na patelni, poukładać w naczyniu żaroodpornym.Na tym samym oleju zeszklić cebulę pokrojoną w półplasterki, przełożyć do mięsa.Składniki marynaty wymieszać ze sobą dokładnie. Zalać mięso, powinna przykrywać żeberka co najmniej w 3/4, przykryć pokrywą, piec około 1,5 godziny w 200 stopniach. W połowie pieczenia można je poodwracać na drugą stronę lub przemieszać.