ßßß
2 filety z kurczaka6 - 7 suszonych pomidorów + 0,5 słoiczka zalewy oliwnej250 gramów suchego makaronu (dałam pełnoziarnisty)1 średnia cebula5 średnich pieczarek150 ml śmietanki UHT 12 % - 30 % (pełna dowolność)ulubione suszone zioła (dałam prowansalskie)sól, pieprz, ostra paprykaMakaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu.W czasie gdy gotuje się makaron, kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w wąskie paseczki, wkładamy do głębokiego rondla, zalewamy oliwą z pomidorów i smażymy. Po około 7 minutach smażenia, do kurczaka dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, mieszamy wszystko, smażymy do uzyskania przez kurczaka złotego koloru.Pieczarki kroimy na plasterki, podsmażamy na osobnej patelni na oleju.Pomidory kroimy na mniejsze cząstki, wrzucamy do rondla, smażymy przez minutkę, potem dodajemy odcedzony makaron, pieczarki, całość zalewamy śmietanką, gotujemy przez 2 -3 minuty, doprawiamy i gotowe.