ßßß
 
            
         0,5 szklanki migdałów (ja ułatwiłam sobie sprawę i użyłam płatków migdałowych)3 szklanki mlekaugotowany ryż (dałam 100 gramów, czyli 1 torebkę)2 łyżki cukru0,5 łyżeczki cukru waniliowegoMigdały sparzyć, obrać ze skórek i wysuszyć na papierze (najlepiej przez całą noc). Ja użyłam płatków migdałowych.Następnie migdały zmielić lub przepuścić przez maszynkę, ja zmieliłam w młynku do kawy na prawie mączkę.Wsypać je do mleka i gotować na maleńkim ogniu przez 15 minut. Zupkę osłodzić wedle uznania. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.UWAGA:Do zupy można dodać również cynamon lub sparzone wcześniej rodzynki, jeśli ktoś lubi, ewentualnie mleko ugotować z migdałami i dwoma goździkami.
0,5 szklanki migdałów (ja ułatwiłam sobie sprawę i użyłam płatków migdałowych)3 szklanki mlekaugotowany ryż (dałam 100 gramów, czyli 1 torebkę)2 łyżki cukru0,5 łyżeczki cukru waniliowegoMigdały sparzyć, obrać ze skórek i wysuszyć na papierze (najlepiej przez całą noc). Ja użyłam płatków migdałowych.Następnie migdały zmielić lub przepuścić przez maszynkę, ja zmieliłam w młynku do kawy na prawie mączkę.Wsypać je do mleka i gotować na maleńkim ogniu przez 15 minut. Zupkę osłodzić wedle uznania. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.UWAGA:Do zupy można dodać również cynamon lub sparzone wcześniej rodzynki, jeśli ktoś lubi, ewentualnie mleko ugotować z migdałami i dwoma goździkami.
