Wykonanie
            Szukając pomysłów na 
płatki ryżowe trafiłam TUTAJ ... Wyglądały tak apetycznie, że postanowiłam zrobić. Jedna rzecz mnie zastanowiła - mianowicie autorka pisze by na suchej patelni zarumienić 
płatki ryżowe - dla mnie było to dość nielogiczne... Zrobiłam więc po mojemu i wyszło bardzo pysznie, choć... mało słodko ;) Ale co kto lubi!Potrzebujemy (2 małe lub 1 duża porcja):- 1,5szkl 
mleka migdałowego (lub zwykłego),- 1 łyżeczka 
cukru z 
wanilią,- 4 połówki 
brzoskwiń z puszki,- garść 
płatków migdałów.
Płatki migdałów zarumienić na suchej patelni. 
Brzoskwinie zblenderować na mus. 
Mleko zagotować z 
cukrem, dodać 
płatki ryżowe i chwilę podgotować. Zdjąć z ognia, dodać mus 
brzoskwiniowy i wymieszać. Przełożyć do miseczki, a na wierzchu umieścić 
płatki migdałów.
