Wykonanie
Szukając pomysłów na
płatki ryżowe trafiłam TUTAJ ... Wyglądały tak apetycznie, że postanowiłam zrobić. Jedna rzecz mnie zastanowiła - mianowicie autorka pisze by na suchej patelni zarumienić
płatki ryżowe - dla mnie było to dość nielogiczne... Zrobiłam więc po mojemu i wyszło bardzo pysznie, choć... mało słodko ;) Ale co kto lubi!Potrzebujemy (2 małe lub 1 duża porcja):- 1,5szkl
mleka migdałowego (lub zwykłego),- 1 łyżeczka
cukru z
wanilią,- 4 połówki
brzoskwiń z puszki,- garść
płatków migdałów.
Płatki migdałów zarumienić na suchej patelni.
Brzoskwinie zblenderować na mus.
Mleko zagotować z
cukrem, dodać
płatki ryżowe i chwilę podgotować. Zdjąć z ognia, dodać mus
brzoskwiniowy i wymieszać. Przełożyć do miseczki, a na wierzchu umieścić
płatki migdałów.