Wykonanie
Uwielbiam
ziemniaki na różne sposoby, są źródłem potasu, są tanie i przede wszystkim smaczne, zwłaszcza podane w doborowym dla siebie towarzystwie, tak, jak w tej oto
sałatce :)

6 średnich
ziemniaków3 płaty
papryki konserwowej (dałam swoją w zalewie miodowej)5
ogórków kiszonych (dałam swojskie z
chili)1 większy
pomidorpęczek
koperku1
cebula lub pęczek
szczypiorku3 ugotowane na twardo
jajasos: 2 łyżki
majonezu + 1 łyżka ostrej
musztardy + 1 łyżka zalewy z
ogórkówsól,
pieprzZiemniaki ugotować w mundurkach, schłodzić, obrać, pokroić w kosteczkę.
Szczypiorek (
cebulę),
koperek i
jaja posiekać.
Pomidora sparzyć i obrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki.
Ogórki pokroić w kosteczkę, wszystko wymieszać, doprawić, połączyć z
sosem majonezowo -
musztardowym, schłodzić w lodówce.
