Wykonanie
puszyste z kukurydzianym posmakiem babeczki o ślicznym kolorze :)
1 kopiasta szklanka
mąki kukurydzianej1,5 szklanki
mąki pszennej (najlepiej tortowej)2
jaja1 szklanka
mleka6 łyżek
oleju lub rozpuszczonego, schłodzonego
masła2 łyżeczki
proszku do pieczenia2 łyżki
cukru waniliowego3/4 szklanki
cukru4 duże
brzoskwinieW dużej misce obydwie
mąki wymieszać łyżką z
cukrami,
proszkiem do pieczenia.Do słoika wlać
mleko,
olej,
jaja, wstrząsnąć parokrotnie. Składniki mokre wlać do suchych, wymieszać łyżką do połączenia składników(mogą zostać grudki), dodać wypestkowane i pokrojone na małe kawałeczki
brzoskwinie, wymieszać delikatnie łyżką.Foremki do muffinek wypełniać do 3/4 wysokości, piec około 25 minut w temperaturze 180 stopni.Z podanej porcji wyszło mi 15 sztuk.