ßßß
1 kopiasta szklanka mąki kukurydzianej1,5 szklanki mąki pszennej (najlepiej tortowej)2 jaja1 szklanka mleka6 łyżek oleju lub rozpuszczonego, schłodzonego masła2 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki cukru waniliowego3/4 szklanki cukru4 duże brzoskwinieW dużej misce obydwie mąki wymieszać łyżką z cukrami, proszkiem do pieczenia.Do słoika wlać mleko, olej, jaja, wstrząsnąć parokrotnie. Składniki mokre wlać do suchych, wymieszać łyżką do połączenia składników(mogą zostać grudki), dodać wypestkowane i pokrojone na małe kawałeczki brzoskwinie, wymieszać delikatnie łyżką.Foremki do muffinek wypełniać do 3/4 wysokości, piec około 25 minut w temperaturze 180 stopni.Z podanej porcji wyszło mi 15 sztuk.