Wykonanie
Wywołają uśmiech na każdej twarzy :))280 gram
mąki pszennej75 gram
cukru2 łyżeczki
proszku do pieczenia200 gram
cukierków m&ms300 gram
maślanki1 łyżeczka
cukru waniliowego75 ml
oleju2
jajalukier do polania babeczek (u mnie różowy)
Mąkę przesiać z
proszkiem do pieczenia, dodać
cukier,
cukier waniliowy.
Maślankę wlać do słoika, dodać
jaja,
olej, wstrząsnąć słoiczkiem. Następnie składniki płynne przelać do michy z sypkimi, wymieszać łyżką do połączenia składników, wsypać 3/4
cukierków, zamieszać delikatnie.Papilotki wypełniać do 3/4 wysokości, piec około 25 minut w temperaturze 190 stopni, po schłodzeniu do temperatury pokojowej polukrować (użyłam różowego gotowca) i ozdobić resztą m&msów. Z przepisu wychodzi około 12-13 sztuk.