ßßß
Co potrzeba?750 g mięsa mielonego500 - 700 g pieczarki1 papryka czerwonakukurydza w puszcefasola czerwona w puszcefasola biała w puszcepomidory w puszceoreganovegeta / kucharekliść laurowy2 ziarenka ziela angielskiegopapryka słodkapapryka ostrakoncentrat pomidorowyolejser żółtynatka pietruszkiłyżka mąkiDo dzieła :Mięso podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Doprawić je łyżką vegety/kucharkiem oraz oregano. ( Podczas smażenia mięso rozdrobnić na mniejsze kawałki )W międzyczasie do garnka wlać 2l wody dodać liść laurowy i ziele angielskie - zagotować.Pokroić pieczarki i paprykę. Dodać je do gotującej się wody wraz z mięsem. Gotować do ugotowania się pieczarek, ok. 40 min.Dodać warzywa w puszkach i łyżeczkę koncentratu pomidorowego. ( Nie odsączać warzyw w puszkach - wlewać wraz z wodą !) Całość gotować ok 15 min.Następnie doprawić do smaku papryką słodką, ostrą oraz vegetą/kucharkiem. Na sam koniec zagęścić zupę roztworem z mąki. ( 1 łyżka mąki do pół szklanki wody).Po nalaniu do miseczek posypać startym serem i pietruszką.Smacznego !