ßßß
Składniki:- 1 opakowanie mięsa mielonego z indyka- 1 pokrojona w kostkę cebula- 1 zmiażdżony ząbek czosnku- 1 żółtko- 2 łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego- sól, pieprz- mąka do obtoczenia- 1/2 jogurtu naturalnego- 1/3 szklanki białego wina- 50 dkg sera żółtego (ja miałam pecorino)- kilka gałązek rozmarynu- 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej- biały pieprzPrzygotowanie:Do mięsa dodaję cebulę, czosnek, żółtko, sól i pieprz. Mieszam i formuję kulki obtaczając je w mące. Smażę na patelni na klarowanym maśle z jednej i drugiej strony. Do rondelka wlewam wino i dodaję pokrojony rozmaryn. Wrzucam starty ser żółty, mieszam na małym gazie czekając aż się rozpuści. Dodaję jogurt, przyprawiam białym pieprzem. Przekładam pulpety do sosu, przykrywam i zmniejszam ogień gotując dosłownie przez minutę.