Wykonanie
Wreszcie! Wreszcie mogłam wypróbować moją nową, silikonową foremkę na muffiny. Dostałam ją pod choinkę i od momentu jej rozpakowania czekałam na moment kiedy ją użyję. Zachciało mi się też pączków ale je zostawiam na tłusty czwartek :) dlatego powstał eksperyment z muffinami o smaku pączków. Oczywiście wcale tak nie smakowały na dodatek dodałam do nich
czekoladę ale tak czy siak były pyszne a forma świetnie się spisała.

Składniki:- 1,5 szklanki
mąki- 3/4 szklanki
cukru- szczypta
soli- 1 łyżeczka
proszku do pieczenia- 1/2 łyżeczki
gałki muszkatołowej- 1/2 szklanki
oliwy z oliwek- 2
jajka- 1/2 szklanki
mlekaNa glazurę:- 1/2 kostki
masła- 1 opakowanie
cukru cynamonowegoW jednej misce mieszam wszystkie suche składniki, w mikserze mokre. Mieszam mokre z suchymi i wypełniam nimi formę na jej 1/2 wysokości, wrzucam
czekoladowe groszki, dopełniam do 3/4 i posypuje
groszkami. Piekę w 180 stopniach przez 20 minut. Wyjmuje z piekarnika i formy i czekam aż wystygną. Na patelni rozpuszczam
masło. Maczam w nim muffiny a
potem obtaczam w
cynamonowym cukrze. Pachną
czekoladą i posypką z amerykańskich donatów :)
