Wykonanie

Domowe pesto nie ma sobie równych, można robić rożne jego wariacje. Z
rukoli,
bazylii z różnymi
orzechami...coś wspaniałego.Domowym sposobem możemy wyczarować tyle pesto na ile będziemy
mieli ochotę,Jest to dość duża porcja, ale można schować do słoika i wykorzystać później.Szybkie i pyszne zielone pesto...


Składniki:150 g
szpinaku baby8 łyżek tartego
parmezanu25 g świeżej
bazylii2 małe ząbki
czosnku100 g
orzechów nerkowca180 ml
oliwy z oliwekok. 1 łyżeczki
soli (opcjonalnie)
sól,
pieprzWszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy na gładko :) Następnie dodajemy
sól,
pieprz. Musicie pesto porządnie posolić, bo pesto słabo doprawione dodane do
makaronu może być bez smaku.Przechowujemy w lodówce, wierzch pesto polewamy
oliwą.