Wykonanie
            Dzisiaj pomysł na bardzo smaczne i proste danie włoskie,z pesto 
bazyliowym.Właśnie w Lidlu dni włoskie i można dostać 
makarony smakowe i nie tylko.Ja zasmakowała się w 
makaronie szpinakowym a podałam go z świeżym pesto i 
parmezanem,muszę stwierdzić że to pyszne połączenie.

SKŁADNIKI :250-500 g 
makaronu szpinakowego2 szklanki listków świeżej 
bazyli1 ząbek 
czosnku,obrany1/2 szklanki 
oliwygarść 
orzechów nerkowca1/2 szklanki startego 
parmezanusól do smakuP RZYGOTOWANIE :
Makaron gotujemy al-dente,odcedzamy,skrapiamy 
oliwą i przekładamy do miski,mieszamy.W ten sposób unikniemy sklejenia się 
makaronu.Do wysokiego naczynia przekładamy umyte listki 
bazyli,rozdrabniamy blenderem z 
czosnkiem,
orzechami i 
oliwą aż uzyskamy konsystęcję drobnych ziarenek.Wsypujemy starty 
parmezan,lekko miksujemy i mieszamy,doprawiamy do smaku 
solą.Do 
makaronu wlewamy porcję pesto,mieszamy,jeżeli jest pesto za mało to jeszcze dokładamy.Na talerze rozkładamy porcje 
makaronu,skrapiamy 
oliwą z oliwek (ja użyłam 
oliwy z pestek 
winogron) posypujemy 
parmezanem,dekorujemy listkami 
bazyli i podajemy.Smacznego.

