Wykonanie

Byłyśmy strasznie głodne, ja i młodsza córeczka. Musiałam więc szybko wymyśleć jakieś proste danie. W lodówce miałam tempeh wędzony (więcej o tempehu tutaj), trochę
kukurydzy,
por oraz
groszek w zamrażarce. Danie wyszło bardzo smaczne i pożywne. Chociaż talerz mi się trochę ubabrał i nie było czasu go czyścić ;)Składniki (na 2 porcje):ok. 100g wędzonego tempehu, pokrojony w kostkękawałek
pora, posiekany w półplasterkigarść
groszku zielonego (użyłam mrożonego)garść
kukurydzy (użyłam z puszki, bez dodatku
cukru)1-2 łyżki
oliwyprzyprawy:
sól morska,
pieprz ziołowy,
sos sojowy1 łyżeczka posiekanego
koperkuNa
oliwie udusiłam
pora ze szczyptą
soli i
pieprzu, dodałam
zielony groszek oraz trochę
wody i dusiłam pod przykryciem ok. 5 minut aż
woda odparowała. Następnie dodałam tempeh i
sos sojowy, smażyłam ok. 3-4 minuty, dodałam
kukurydzę. Chwilę podgrzałam.Danie przełożyłam na talerze, posypałam
koperkiem. Podałam z
kiszonym ogórkiem.