ßßß
Czas przygotowania: 30 minutIlość porcji: około 6Składniki:¾ paczki makaronu sojowego (lub makaronu ryżowego)opakowanie paluszków krabowychpół puszki kukurydzy4 jajka ugotowane na twardo1 duży ogórek zielony2 średnie ogórki konserwowepęczek świeżego koperku3 łyżki majonezu1 łyżeczka musztardybiały pieprzPaluszki krabowe rozmrażamy, następnie zalewamy gorącą wodą. Po chwili wodę odlewamy, a paluszki solimy. Następnie kroimy je w kostkę. Makaron sojowy zalewamy gorącą woda. Czekamy chwile aż napęcznieje, a następnie wyciągamy makaron i kroimy na mniejsze części. Jajka gotujemy, obieramy, a następnie kroimy w kostkę. Zielony ogórek również kroimy w kostkę, dość drobną, by później nie dominował w sałatce. Ogórki konserwowe ścieramy na tarce na grubych oczkach. Koperek siekamy na małe części. Wszystkie składniki razem ze sobą łączymy i intensywnie mieszamy doprawiając musztardą, majonezem i białym pieprzem. W zależności od makaronu niekiedy należy dodać więcej majonezu niż jest w przepisie. Po doprawieniu pieprzem warto odczekać nieco przed podaniem, gdyż pieprz dopiero po pewnej chwili przenika całą sałatkę.