ßßß Cookit - przepis na Kurki w occie

Kurki w occie

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
kurki 1 kilogramów
szalotki 100 gramów
sól 2 łyżek deserowych
ocet (6%)1 szklanek
cukier 0,25 szklanek
ziele angielskie według uznania
pieprz według uznania
liść laurowy 4 sztuk
gorczyca 1 łyżek deserowych
Wykonanie:
Oczyścić kurki oraz cebulki. Grzyby, cebulki oraz przyprawy zalać mała ilością wrzątku, dodać łyżeczkę soli i gotować 10 minut. Odcedzić, zachowując przyprawy.
Zalewa: ocet wymieszać z cukrem, pozostałą sola oraz 0,5 litra wody.
Kurki z cebulkami oraz przyprawy przełożyć do słoików. Wlać zalewę i szczelnie zamknąć. Pasteryzować 15 minut.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Przetwory weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10925/Kurki-w-occie