Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kurki 1 kilogramów
szalotki 100 gramów
sól 2 łyżek deserowych
ocet (6%)1 szklanek
cukier 0,25 szklanek
ziele angielskie według uznania
pieprz według uznania
liść laurowy 4 sztuk
gorczyca 1 łyżek deserowychWykonanie:Oczyścić
kurki oraz
cebulki.
Grzyby,
cebulki oraz
przyprawy zalać mała ilością wrzątku, dodać łyżeczkę
soli i gotować 10 minut. Odcedzić, zachowując
przyprawy.Zalewa:
ocet wymieszać z
cukrem, pozostałą
sola oraz 0,5 litra
wody.
Kurki z
cebulkami oraz
przyprawy przełożyć do słoików. Wlać zalewę i szczelnie zamknąć. Pasteryzować 15 minut.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPrzetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: