ßßß
1,5 l wywaru rybnego1 łyżeczka utartego imbiru2 łyżki jasnego sosu sojowego2 łyżki sosu ostrygowego1-2 łyżeczki przyprawa pięciu smaków (indywidualnie rozpatrywać)125 g grzybów mun (ja dodałam boczniaki, świetnie zastępują mun)wedle uznania trochę warzyw: marchewka, por, papryka, kiełki bambusa, papryczka chili- pokrojone w paski, krążki250 g krewetek koktajlowych (najlepsza wielkość do zupy)1 łyżka ziaren sezamumakaron ryżowy (ilość wedle uznania)Podgrzewamy w garnku wywar rybny, gdy zacznie się gotować dodajemy imbir, sosy sojowy i ostrygowy oraz przyprawę pięciu smaków. W tym czasie krewetki podsmażamy chwilę na patelni i wrzucamy do garnka. Boczniaki kroimy w paseczki i również podsmażamy, aż będą miękkie, następnie dodajemy do garnka z zupą. Teraz czas na warzywa, gotujemy i po chwili dorzucamy makaron. Gotujemy 3-4 minuty, przyprawiamy solą, pieprzem. Zupę podajemy posypaną sezamem.Smacznego!