Domowa zupa chińska, dużo lepsza i prawie tak samo szybka jak z torebki :)Składniki1 zupka chińska - rosół1 marchewka3 rzodkiewkikilka grzybów munkawałek pora1 papryczka chili1 łyżeczka przyprawy od potraw chińskich1/2 łyżeczki imbiru (lub kawałek świeżego)1 łyżka sosu sojowegokilka gałązek szczypiorku1 łyżka oleju arachidowegoSposób przygotowaniaPora pokroić w półplasterki, papryczkę posiekać wrzucić na rozgrzany w rondelku olej. Dodać imbir i przyprawę. Podsmażyć kilka minut. Zalać 1,5 szklanki wody. Dodać pokrojone w zapałkę marchewkę i rzodkiewki oraz grzyby. Gotować 10 minut. Grzyby wyłowić i pokroić w paski. Dodać z powrotem do zupy. Doprawić sosem sojowym i przyprawą z zupki chińskiej. Makaron pokruszyć do talerza, zalać zupą, odstawić na kilka minut aż makaron spęcznieje i dolać zupy. Przed podaniem posypać szczypiorkiem. Smacznego :)Darmowy Hosting CBA.PL