Wykonanie
« Powrót  
Jabłka w cieścieDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
jabłko 12 sztuk
cukier 5 łyżek stołowych
śliwowica 2 łyżek stołowych
mąka 1.5 szklanek
sól 0.5 łyżek deserowych
jajko 2 sztuk
mleko 1 szklanek
masło 2 łyżek stołowych
cukier puder według uznaniaWykonanie:Plasterki
jabłka posypać 4 łyżkami
cukru i pokropić
alkoholem, odstawić.
Mąkę,
sól i
proszek do pieczenia przesiać do miski, dodać łyżkę
cukru.
Jajka roztrzepać z
mlekiem i stopionym
masłem, ubijając
jajka powoli wsypywać
mąkę, ubić na gładką masę.
Masło rozgrzać na patelni, wlać 1 łyżkę ciasta, natychmiast położyć na nim plasterek
jabłka i polać
ciastem po wierzchu, z następnymi
jabłkami robić tak samo. Smażyć z obydwu stron,aż będą rumiane. Podawać posypane
cukrem pudrem.Uwagi:12 cienkich plasterków
jabłkaCiasta i DeseryPotrawy mączne weg.Komentarze:Autor: FloressData: 2009-04-29uwielbiam, tylko inaczej robioneDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: