ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 1,75 szklanekmasło 0,75 kostekżółtka 2 sztukśmietana 3 łyżek stołowychryż 300 gramówgrzybki suszone według uznaniabulion warzywny 3 szklanekprzecier pomidorowy 4 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Przesianą mąkę posiekać z masłem, dodać szczyptę soli, żółtka oraz śmietanę i szybko zagnieść ciasto. Owinąć w folie i wstawić na 30 minut do lodówki.Kilka suszonych grzybów namoczyć.Do rondla wsypać ryż, wlać bulion, dodać pokrojone w paski grzyby razem z wodą z moczenia oraz przecier i gotować 20 minut na małym ogniu, aż ryż wchłonie płyn. Mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Ciasto podzielić na pół i rozwałkować 2 placki pół centymetrowej grubości. Tortownice wyścielić papierem do pieczenia, dno i brzegi wylepić ciastem. Włożyć ryż i mocno ubić. Przykryć drugim plackiem i uformować dekoracyjny rant. Piec tort ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPieczywo weg.Potrawy z GrzybówDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: