Wykonanie
W ostatnim czasie było naprawdę ciężko. Cały wolny czas zajmowały mi studia. Ostatnie poprawki do pracy dyplomowej, nauka, masa formalności i wreszcie upragniona obrona!Teraz
pora na odpoczynek i powrót do tego co tygryski lubią najbardziej :)Moja propozycja na dziś: pysznie , zdrowo, ekspresowo!SKŁADNIKI3 porcje obiadowe:1 opakowanie (100g) chińskiego
ryżowego makaronu Tao Taopół świeżego
brokuła1 średnia
cukiniagarść łuskanych pestek z dyni
oliwa do podsmażenia
przyprawa chińska "5 smaków"
pieprz ziołowyząbek
czosnkusólMakaron ugotować zgodnie z instrukcją umieszczoną na opakowaniu a następnie odcedzić.Warzywa umyć.
Brokuła podzielić na różyczki a
cukinię pokroić w paseczki.Na głęboką patelnię wlać
wodę (do połowy), zagotować, wrzucić przygotowane wcześniej warzywa. Warzywa pogotować 2-3 minuty a następnie odcedzić.Na patelnię wlać odrobinę
oliwy. Wrzucić podgotowane wcześniej warzywa, zmiażdżony
czosnek oraz
przyprawy. Po kilku minutach dodać
pestki dyni. Podsmażyć jeszcze chwilkę i zdjąć z ognia.Do tak przygotowanej, jeszcze gorącej bazy warzywnej dodać ugotowany wcześniej
ryż. Całość posolić do smaku i od razu podawać :)SMACZNEGOI jeszcze chwilka "prywaty":)Nie wytrzymałabym gdybym się nie pochwaliła :)


